Kysymys- ja vastauspalveluKysymyksiä liittyen näyttötutkintoihin voit esittää
asiantuntijoillemme luomalla tunnuksen.

Luo uusi tunnus »

#1 26-03-2015 11:44:29

aikuinen
Vieras

Lähi-avustajakoulutus

Hei

Kävin lähi-avustajakoulutuksen 9/2012-2/2013. Koulutus oli Tredun ja työelämäpalvelujen yhteistyönä. Koulutukseen kuului 6kk palkkatukityö kotihoidossa ja opiskeltava osio oli kuntoutumisen tukeminen.

Silloisesta elämäntilanteestani johtuen tutkinto jäi suorittamatta ja sain vain osallistumistodistuksen. Kyselen voisiko tuon pelkän tutkinnon suorittaa vielä ja saada todistuksen loppuunsuorittamisesta?

Olen asiaa jo kysellyt, TE-toimistosta, joka ei lähde enää mukaan. Tredusta sain suosituksen hakea lähiavustaja koulutukseen, jolloin tuokin osio tulisi loppuun suoritetuksi.


Korjaus, Tredusta siis suositeltiin hakeutumaan LÄHIHOITAJA (ei lähi-avustaja) koulutukseen. Anteeksi virheeni. Kiitos vastauksesta.

#2 26-03-2015 12:56:26

kykkis
Moderator

Re: Lähi-avustajakoulutus

Hei

Olet saanut oppilaitoksesta ihan oikeanlaista ohjausta ja neuvoja. Hakeutumalla sosiaali-ja terveysalan perustutkinnon (tutkintonimike lähihotaja) suorittajaksi voit suorittaa kyseisen tutkinnon osan tai myös koko tutkinnon loppuun. Tutkinnossa osaaminen osoitetaan tutkintotilaisuuksissa ja arvioidaan kolmikantaisesti. Tutkintotoimikunta myöntää sinulle joko todistuksen suoritetusta (tai suoritetuista) tutkinnon osista tai tutkintototodistuksen. Voit tietenkin henkilökohtaistamisen kautta saada tuon aiemmin suoritetun koulutuksen otettua huomioon ja selviää oppilaitoksen hakeutumisvaiheen henkilökohtaistamisen keskusteluissa.
Rohkeasti vain hakeutumaan ja suorittamaan tutkinto.

Poissa

Laudan alaosa