Kysymys- ja vastauspalveluKysymyksiä liittyen näyttötutkintoihin voit esittää
asiantuntijoillemme luomalla tunnuksen.

Luo uusi tunnus »

#1 04-04-2015 21:52:38

suuntautuminen
Vieras

Suuntautuminen näytöllä?

Hei! Asiani koskee lähihoitajaopintojen suuntautumista. Olen suorittanut tutkinnon perusosan (kasvun tukeminen ja ohjaus, sairaanhoito ja huolenpito sekä kuntoutuksen tukeminen). En tiennyt perusosan jälkeen minne haluaisin suuntautua, joten keskeytyn opinnot ja suuntasin töihin.

Olen yrittänyt etsiä tietoa näyttötutkinnoista, mutta en löydä vastauksia kysymyksiini.

Eli alkuun, voiko suuntautumisen suorittaa pelkällä näytöllä tai tenttimällä ja näytöillä? Koulun käynti ei kiinnosta ja lähihoitajan töitä tehneenä ja perusosan suorittaneena, tiedän tarpeeksi voidakseni suorittaa tutkintotilaisuudet ja -suunnitelmat, omatoimisen opiskelun avulla.

Voiko tutkinnon suorittaa esimerkiksi tentit suorittamalla hyväksytysti ja sen jälkeen viikoksi esim. päiväkotiin "harjoittelemaan" ja sen jälkeen 5pv:n tutkintotilaisuus?

#2 07-04-2015 08:15:51

kykkis
Moderator

Re: Suuntautuminen näytöllä?

Hei
Suuntautuminen tarkoittaa siis lähihoitajan tutkinnossa osaamisalaa ja näyttötutkintotodistuksen saamiseksi tulee pakolliset ja osaamislana tutkinnon osat suorittaa tutkintotilaisuuksissa, jotka arvioidaan kolmikantaisesti ja tutkintotoimikunta myöntää todistuksen tutkinnon osan (tai osien) suorittamisesta tai koko tutkintotodistuksen. Hakeutumalla tutkinnon suorittajaksi johonkin aikuiskoulutusta järjestävään oppilaitokseen ja henkilökohtaistamisen jälkeen yhdessä mietitte sinulle parhaiten soveltuvan tutkinnon suorittamisen polun. Voit suorittaa myös tutkinnon oppisopimuksella (sinulla pitää olla työpaikka).
Sinun aiemmin hankkimasi osaaminen huomioidaan ja samoin aiemmin suorittamasi opinnot hakeutumisvaiheen henkilökohtaistamisessa. Näyttötutkinnoissa ei ole pääsääntöisesti mitään tenttejä vaan osaaminen tulisi osoittaa todellisissa työtehtävissä. Ota yhteyttä lähihoitajan tutkintoja järjestävään oppilaitokseen ja keskustele heidän kanssaan sinulle soveltuvasta tavasta suoritaa tutkinto. Tietoa näyttötutkinnon suorittamisesta saat hyvin paljon oppilaitoksien sivuilta tai https://opintopolku.fi/wp/fi - osoitteesta.

Poissa

Laudan alaosa