Kysymys- ja vastauspalveluKysymyksiä liittyen näyttötutkintoihin voit esittää
asiantuntijoillemme luomalla tunnuksen.

Luo uusi tunnus »

#1 12-11-2014 11:11:32

vierailija
Vieras

Hierojan ammattitutkinto

Olen koulutettu hieroja ja opiskelen kaudeudenhoitoalan perustutkintoa. Miksi hierojan näyttökoe pitää suorittaa uudellen eli aiempaa näyttöä ei hyväksytä?

#2 12-11-2014 11:11:48

admin
Administrator

Re: Hierojan ammattitutkinto

Hei!

Näyttötutkinnoissa henkilökohtaistamisen vaiheissa tunnistetaan aikaisempi osaaminen ja mikäli siitä on luotettava osoitus tai todistus, kuten ammattitutkintotodistus, se tulee huomioida ja esittää tunnustettavaksi.
Tunnistamisvaiheessa ennen tunnustamiesitystä toimikunnalle kolmikantainen arvioijaryhmä selvittää osaamisen ajantasaisuuden, sekä tietenkin vastaavuuden suoritettavaan tutkintoon ja tutkinnon osaan nähden.
Sinun tapauksessasi en pysty suoraan sanomaan vastaako hierojan ammattitutkinnossa osoitettu osaaminen kauneudenhoitoalan perustutkinnossa vaadittavaa osaamista.
Keskustele tutkinnon järjestäjän kanssa edelleen, ja pyydä arvioimaan riittääkö hierojan AT:ssa osoitettu osaaminen ja vastaako se nyt suorittamaasi perustutkinnossa vaadittavaa osaamista.

Kauneudenhoitolana perustutkinnossa ammattitaidon osoittamisesta sanotaan mm. näin:

Tutkinnon suorittaja osoittaa ammattitaitonsa kylpylähoidoissa tekemällä kylpylähoidon ja aromahieronnan asiakkaalle kylpylässä, kauneushoitolassa tai niitä vastaavassa paikassa.

Poissa

Laudan alaosa