Kysymys- ja vastauspalveluKysymyksiä liittyen näyttötutkintoihin voit esittää
asiantuntijoillemme luomalla tunnuksen.

Luo uusi tunnus »

#1 07-10-2015 15:47:38

Herra Tulppu
Jäsen

Näyttötutkinto arvosanan korottaminen, Lähihoitajan tutkinto Hohu

Hei! Haluaisin tietää miten jonkun tutkinnon osan arvosanaa voi korottaa. Haluaisin korottaa hohu jakson arvosanaani arvosanasta 2 arvosanaan 3. Olen vielä opiskelijana oppilaitoksessa jossa suoritan lähihoitajan tutkintoa. Onko mahdollista tehdä tutkintotilaisuus toisessa työpaikassa missä olin tekemässä hohua nyt?  Jos korottaminen ei onnistu ja saan huonomman arvosanan kuin 2, kumpi arvosana jää voimaan. Eli kannattaako arvosanaa yrittää korottaa?T Herra Tulppu

Poissa

#2 12-10-2015 07:41:18

kykkis
Moderator

Re: Näyttötutkinto arvosanan korottaminen, Lähihoitajan tutkinto Hohu

Laki ammatillisesta aikuiskoulutuksesta 631/1998 ja 788/2014 sanoo mm. seuraavaa:

Lakimuutos 788/2014 7b § sanoo: (tullut voimaan 1.8.2015)
Koulutuksen järjestäjä vastaa myös siitä, että valmistavaan koulutukseen osallistuvalla on mahdollisuus osallistua uuteen tutkintotilaisuuteen, jos hän ei ole suorittanut tutkinnon osaa hyväksytysti tai haluaa korottaa arvosanaa.

Eli tuon mukaisesti sinulla on mahdollisuus korottaa arvosanaasi perustutkinnossa. Aina täytyy sopia asiasta koulutuksen-ja tutkinnon järjestäjän kanssa, koska uusi tutkintotilaisuus täytyy järjestää ja tutkintosuorituksesi arvioida uudestaan. Se onko tutkinnon suorituspaikka sama vai eri paikassa, niin sen sovit tutkinnon järjestäjän kanssa ja tehdään uusi henkilökohtainen näyttösuunnitelma sekä päivitetään henkilökohtaistamisen asiakirja.

Poissa

Laudan alaosa