Kysymys- ja vastauspalveluKysymyksiä liittyen näyttötutkintoihin voit esittää
asiantuntijoillemme luomalla tunnuksen.

Luo uusi tunnus »

#1 14-12-2016 23:03:43

ahokpek
Jäsen

Käytetäänkö hensua näyttötutkinnan arvioinnissa?

luin jostakin että henkilökohtaista näyttösuunnitelmaa ei voisi käyttää arvioinnissa kun päätetään näytön arvosanasta?

pitääkö sosiaali- ja terveys alan perustutkinnossa opettajan ensin hyväksyä hensu ennenkuin voi mennä näyttöön?

onko koulun näyttömestarin työ varmistaa että työpaikan näytön vastaanottaja on pätevä tehtävää =eli ilmeisesti lähihoitaja ja vähintään 3v. alalta kokemusta vai voiko joku muukin esim.sairaanhoitaja olla näytön vastaanottaja jos 3v. kokemusta alalta.

Poissa

#2 15-12-2016 08:58:22

kykkis
Moderator

Re: Käytetäänkö hensua näyttötutkinnan arvioinnissa?

Hei
Henkilökohtaistamisen osana on tutkintosuorituksen suunnitelman tekeminen (näyttösuunnitelma), jossa kuvataan missä, miten ja millä tavalla ammattitaito osoitetaan. Tutkinnon järjestäjä (vastuuhenkilö/vastaava kouluttaja, näyttötutkintomestari) tarkistaa suunnitelman ja sovitaan tutkinnon suorittamisen aikataulu, arvioijat jne.
Henkilökohtainen suunnitelma kuuluu tutkinnon suorittamiseen ja se ei ole varsinaisen tutkintosuorituksen arvioinnin kohde. Se on suunnitelma, jossa suorittaja kuvaa oman ammattitaitonsa osoittamisen ja varsinainen osaaminen arvioidaan tutkintotilaisuudessa ja tutkintosuorituksissa, jotka suunnitelmassa on kuvattu.
Itse suunnitelma ei ole arvioinnin kohde, jos sitä ei ole erikseen tutkinnon perusteissa mainittu.
Tutkinnon järjestäjä valitsee ja nimeää arvioijat ja varmistaa, että heillä on riittävä ammattitaito kyseisen tutkinnon (tutkinnon osan) arviointiin ja heidät tulee olla tähän tehtävään perehdytetty.

Poissa

Laudan alaosa