Siirry suoraan sisältöön

Maisterin tutkinto näyttötutkintopohjalla

Maisterin tutkinto vaatii paljon opiskelua.

Näyttötutkinnot ovat loistava mahdollisuus jatko-opiskelujen kannalta. Näyttötutkinnot antavat jatko-opintokelpoisuuden yliopistoihin. Tosin alasta riippuen ne voivat vaatia esimerkiksi lukion matematiikan tai fysiikan hallintaa. Kannattaa siis ottaa eri alojen pääsykokeiden ja opiskelujen vaatimuksista selvää hyvissä ajoin.

Millainen on maisterin tutkinto?

Maisteri on ylemmän korkeakoulututkinnon nimi Suomen yliopistoissa. Useimpien maisterin tutkintojen laajuus on 120 opintopistettä, eli tutkinnon ohjeellinen suoritusaika on kaksi vuotta. Maisterin tutkintoa edeltää kuitenkin pakollinen kandidaatin tutkinto, jonka laajuus on pidempi; 180 opintopistettä. Maisterin tutkinnon nimikkeitä ovat esimerkiksi lääketieteen lisensiaatti ja diplomi-insinööri.

Suomessa on mahdollista suorittaa useita maisterin tutkintoja, joita ovat esimerkiksi kasvatustieteen maisteri, kauppatieteiden maisteri, liikuntatieteiden maisteri, sotatieteiden maisteri ja terveystieteiden maisteri. Maisterin tutkintoja voi hankkia useilla paikkakunnilla Suomen eri yliopistoissa.